torsdag 19 april 2012

Jennys betraktelser...

Ibland blir jag lite fundersam... vad är det som händer med människan, och hur ska det bli i framtiden?

"Människan är lat av sin natur" , tror att det var Blossom Tainton som sa det och jag snappade upp det direkt. För visst är det så att man hellre tar bilen än går/springer då man ska någonstans?

Då vi var i Danmark för några år sedan blev vi förbluffade över hur många "handikappade" de hade, som åkte omkring på någon slags permobil-vespa... tills vi insåg att de inte alls var sjuka, utan bara lata och inte orkade gå...för rätt som det var klev de av och gick in i en butik!?!

Männsikan är också väldigt påhittig, och kan lösa "problem" och därför kommer vi på mer och mer saker för att slippa anstränga oss, men hur är det egentligen, är vi inte gjorda för att anstränga oss? Hur mår våra kroppar då vi inte använder dem?

Nu visar de på tv-reklamen någon slags stol som liksom hjälper till då man ska resa sig, tror de kallade den "Seat-up" och förstå mig rätt nu: då man är gammal eller sjuk är det ju bra att det finns "hjälpmedel", men vi som är friska behöver dem ju inte!

Vi blir mer och mer stillasittande på våra arbeten, vi har robotar, datorer, fordon som effektiviserar vårt arbete, absolut, men hur mår våra kropar? Helt plötsligt får man förslitningsskador som t ex "musarm" fastän man eg inte "gör något"?

Men vi får hoppas att vi även är så smarta att vi är rädda om oss, att vi tränar på ett eller annat sätt, och ser till att våra kroppar orkar med det liv vi bygger upp för oss, och kommande generationer.

Ja... det här var en liten betraktelse så här mitt på dagen...

kram kram

3 kommentarer:

  1. aha okej okej.
    De har vi också tittat lite på faktiskt:)
    Där är såå många som man vill ha.. Svårt att välja!..
    Det med 2-plans är att jag vill ha sovrummen där uppe samlade så man ändå kan "hålla väsen" på nederplan..

    men vi får se.. Det är ju svårt, det ska ju bli rätt på en gång:)

    SvaraRadera
  2. Ligger så mycket i det.. VI är lata, vi är bekväma av oss. Skulle generationen från förr hoppa upp ur sina gravar och se mänskligheten nu så skulle de baxna. Kram

    SvaraRadera
  3. Haha, ja det har jag också tänkt på. Snart kommer vi inte att behöva göra någonting själva, helt sjukt!

    SvaraRadera