måndag 20 februari 2012

Hen?

Följer just nu Hen-debatten i Kvällsöppet. *GOSH*
VARFÖR ska vi inte få säga till flickor att de är flickor, och till pojkar att de är pojkar? Är inte det här en större lögn än att säga att Tomten finns? Att vi alla är "lika"?

Självklart ska vi ha jämställdhet, men det handlar väl inte om att vi ska ha ett och samma kön??? Om dessa människor fick som de ville skulle vi alla ha ett androgynt namn, typ Kim ... och ingen skulle riktigt veta vad vi hade för kön, under kläderna??? Är det verkligen så att små barn, bryr sig om det här??? Varför ska dagispersonal utbildas i att inte använda ord som pojke och flicka? Är det inte bättre att satsa dessa pengar på personaltäthet på förskolorna?

Jag håller helt med Katerina Janouch i denna debatt, vi ÄR olika, vi har olika kön, olika hormonuppsättningar osv osv Varför ska man ta bort detta, och inte tala om det för barnen?

Nej, jag FÖRSTÅR liksom inte grejen ???

1 kommentar:

  1. För mig blir det hela lite som att man skall skämmas över sitt kön faktiskt. Jag tycker inte vi skall radera våra olikheter utan lyfta fram dom som strykor. Vara ett kompliment till varann helt enkelt.

    SvaraRadera