tisdag 4 oktober 2011

Föreläsning

Ja, nu blir det hundsnack! Det är helt omöjligt att låta bli det efter att ha varit på en väldigt inspirerande föreläsning med Fredrik Steen.

Jag har ju varit verksam i hundvärlden sedan ...ja, sedan när??? I alla fall så fick jag familjens golden retriever 1987, då mamma och hennes dåvarande man skiljde sig och ingen av dem kunde ta hand om henne. Då hade vi redan en bouvier des flandres och en vorsteh hemma (hos min pappa). Det var nog året innan, 1986, som jag började i Roslagens hundungdom ,och allt efter åren gick var jag både sekreterare och senare även ordförande och ledare.
Jag tävlade i lydnad, och var med och tog in agilitysporten till Sverige (som då såg helt annorlunda ut än idag). Hundar kom och gick, jag var dagmatte, och hjälpte kompisar med deras hundar..och till slut utbildade jag mig ju till Insruktör för Svenska Brukshundklubben, och blev "vuxen-instruktör".

Genom alla dessa år har det "hänt" saker i hundvärlden. Olika profiler har sagt sitt och jag upplever även att fler och fler skaffar hund - vilket oftast är positivt.

På mina kurser brukar jag säga: " Då ni skaffar hund är det som då man får sitt första barn: man får tusen råd av allt och alla, men man måste själv bestämma vad som låter vettigt och välja ut 1 -2 st som man lyssnar på. Och så ska man gå på sin egen känsla. Bara för att jag säger en sak så måste ni inte tycka som jag, utan ta åt er av det ni tycker låter vettigt, plocka godbitarna..."

Det Fredrik sa ikväll var egentligen inget nytt, men han gjorde föreläsningen på ett intressant och fångande sätt.

Och absolut roligast var damen längst bak, som berättade att för att hon skulle börja kommunicera med sin hund så gjorde hon som hunden: "Jag pinkade där han hade pinkat, om han juckade på mig så juckade jag på honom osv osv" "...det var lite jobbigt att springa och pinka i skogen bara, men jag tycker att det fungerade" *hahaha* alltså, jag säger inte att det var fel, men kan se synen framför mig -särskilt som hon hade en hanhund, och de pinkar ju inte bara en ellr två gånger på en promenad, oftast..
Hur som helst, en rolig och inspirerande kväll!!

kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar