tisdag 18 oktober 2011

Reseberättelse


Det hela började ju med att M hämtade mig och skjutsade mig till Arlanda och väl där slöt jag upp med Erika och Helena. Snällaste Sabina hade ju fixat så vi fick sitta i Loungen och äta o dricka lite gott innan vi lyfte.

Flygresan ner gick bra, förutom att det var ett litet barn som skrek och skrek och SKREEEK - precis HELA resan!?! Och mamman gjorde absolut ingenting för att han skulle sluta...hon hade inga kex, ingen vattenflaska, inga leksaker, ingenting !!! Stod bara där med en skrikande unge på armen...så, det var en "lång" resa måste jag säga...

Väl på flygplatsen möttes vi av vår guide, Else-Beth som bor där nere sedan flera år tillbaka. Bussresan tog 30 min och då vi kom till hotellet fick vi våra rum. Jag skulle dela rum med Eli, och vi fick rum nr 319. Upp på rummet, kasta av sig väskorna och sedan bar det av ner till hotellets buffé. Den var väl ingen höjdare direkt för man hade ju ingen aning om vad det var som låg på faten, och då vågar jag inte ta...inte bara för att jag är "Kinkig" utan även för att jag ju är allergisk.

Sedan tog Erika och jag oss en promenad in mot staden. Det tog ca 20-30 min att gå ner till själva stadskärnan. Var mörkt så vi såg inte så mycket av själva staden, men hittade till den stooora stormarknaden Jumbo där vi bunkrade upp med lite "förnödenheter"... hm...


Till vårt försvar kan jag ju säga att vi var duktiga som tog så lite...

Sedan gick vi i alla fall tillbaka till hotellet och sov.

Nästa morgon kom bussen och guiden och hämtade oss 09:00 och vi åkte till Lissabon. Stannade till vid Betlehemstornet och sedan åkte vi till "Gamla Stan" där vi blev guidade runt innan vi hamnade på restaurangen som "fått en stjärna". Kyparen blev lite "sur" på mig då jag inte ville dricka vin, men vad då, det måste väl vara upp till MIG ???

Vi åt gott i alla fall. Efter lunchen gick bussen hem igen, men Erika, Eli och jag stannade kvar i Lissabon. Vi shoppade lite och jag hittade en sjal till M och en väska till dottern F:


Då vi kände oss "klara" på shoppingfronten tog vi en taxi tillbaka till Cascais, där Eli och jag hoppade av vid Jumbo för att handla lite. Sedan gick vi tillbaka till hotellet och fixade oss inför kvällens middag. Guiden hämtade oss vid 20-tiden och vi gick ner till staden där vi åt på Casa Velha:



Då vi kom tillbaka till hotellet var det sovdags igen :)

Hela söndagen hade vi "fritt" och Erika och jag bestämde oss för att utforska klipporna...

...men tillslut insåg vi att det inte gick att komma ner till vattnet och de här "klipporna" var alldeles för hårda att sitta på... men vi såg i alla fall Richard Geres hus, men han var nog inte hemma, eftersom han inte rusade ut på gatan då jag kom gående där...som en uppenbarelse... eller vad tror ni?

Erika ville ligga vid poolen, men jag tog mig ner till staden själv. Där shoppade jag tre klänningar till mig själv:


En väska till dottern A:


Ett halsband till mig:

Örhängen till döttrarna, ett armband till M, ett halsband till mannen:

Sedan gick jag till Jumbo och ínhandlade lite pennor och ett ritblock, och satte mig på muren vid beachen och ritade lite... det var +30 grader den här dagen :)

Senare vandrade jag tillbaka till hotellet och duschade och fixade mig inför kvällens middag. Bussen och guiden hämtade upp oss och körde oss till en supermysig restaurang vid havet. Där serverades vi goda läckerheter... och då vi ätit klart åkte vi med bussen tillbaka igen.

Och nästa morgon var vi uppe vid 05:15 för bussen skulle hämta oss vid 06:00 för att vi inte skulle fastna i morgontrafiken på väg till flygplatsen... Kl 09:00 lyfte planet och döm om vår förvåning då SAMMA UNGE kom på planet, men denna gången med pappan och barnflickan. Och jag måste säga att barnflickan hade mycket bättre kontroll på honom så det gick mycket bättre nu!

Ja... M hämtade mig på Arlanda och man kastades rakt in i vardagen igen. Men hur fort det än gick hr jag laddat batterierna för allt vad hösten kan ha att erbjuda!

kram kram

2 kommentarer:

  1. Underbart, du verkar ha haft det toppen, den skrikande ungen och den tjuriga kyparen kunde du ha varit utan ;) Och att inte Richard kom ut och gastade när du kom fattar jag inte, men som sagt han kan inte ha varit hemma då. :) Kram

    SvaraRadera
  2. Låter som du haft det alldeles underbart :) Älskar väskorna du köpte!

    Hoppas du haft en fin dag Kram

    SvaraRadera