lördag 10 december 2011

En egen liten real-life

Ja, på grund av att jag inte hade någon uppkoppling i början av veckan kunde jag ju inte vara med i Yohannas real life-utmaning, som denna vecka handlade om Julgranen... men eftersom jag är så ledsen över att jag missade så lägger jag här in en litet eget inlägg om just vår Julgran.

Då vi bodde i lägenhet bodde vi 3 trappor upp och det var alltid ett h-sike att få ut granen, då hela portuppgången blev FULL av barr, så till slut beslöt vi oss för att köpa en plastgran. Den har nu hängt med i många år, och jag har sagt att när den är "slut" så kan vi ha en riktig gran... men än så länge hänger den alltså med.

Förr klädde vi den alltid kvällen innan julafton, men sedan några år tillbaka tycker jag den är så vacker att jag vill ha den framme lite innan själva julen. Däremot kan den få åka undan efter nyår, istället för till Knut-dagen, då man liksom ledsnat lite på själva julen ( i alla fall brukar jag göra det)

Jag älskar ju turkost, och guld... och därför har vi BARA turkos och guld i vår gran + en blinkande ljusslinga som jag köpe i USA 1999, och som har 300 små lampor och 16 olika blinkmönster (jag brukar ha den som först lyser svagt svagt, för att bli starkare och starkare, i olika etapper - sååå vackert!)

Men sedan har vi en liten sed här hemma som jag faktiskt SNOTT ifrån en av mina serier...nämligen Våra Bästa År ("Days of our life")

Jag har dekorerat en kula till alla i familjen, och vi samlas och hänger upp dessa tillsammans. Och de som inte är här, dem hänger vi upp och tänker på en liten stund...

Vi får se när granen åker fram i år,
men det tar nog inte så många dagar till...

kramiz

2 kommentarer:

  1. Åh så synd att du inte hade något internet i veckan.
    Men kul att du hänger på ändå.
    Det känns så härligt att du tar dig tid och skriver även i efterhand.
    Jag lägger upp en länk till ditt inlägg på Facebook.

    Hälsningar
    Yohanna

    SvaraRadera
  2. Vilket underbart inlägg, bra att du tog med detta även om du inte hann med till utmaningen. Här hemma har vi med plastgran sedan några år tillbaka. Vi har klätt dagen innan med men nu de sista 2 åren har jag tjuvstartat, dels för tiden att hinna med och sedan så är det ju så kort tid som du säger. Kram

    SvaraRadera