onsdag 20 april 2011

Stora invasionen är nära...

Ja, imorgon händer det... i morgon är dagen som alla infödda Rospiggar bävar... dagen då vår stad blir invaderad, dagen som gör att hela stan förändras och intas av krävande, individer som tror de "äger stan" och att "stan är till för dem" och som inte har en aning om hur man UPPFÖR SIG, varken i trafiken eller då man står i kö ... I morgon är dagen då Norrtäljes affärer har ÅRETS HÖGSTA DAGSKASSA - som slår till och med julhandeln med hästlängder... i morgon kommer de...egoistiska, arroganta... vi kallar dem "måsar" då de skränar och skräpar ner...
Men andra ord:
I morgon är dagen då STOCKHOLMARNA flyttar ut till sina lantställen "på riktigt"!

Skärtorsdagen är helt GALET CRAZY och man måste nog bo här för att riktigt förstå det hela... men vi som är "Norrtäljebor" vet att OM vi ska handla ska det ske innan kl 10, för sedan GÅR det bara inte. Är helt GALET vad de ska köpa med sig, inte bara vagnen full med mat, utan även PRYLAR till sina stugor..?
"-Hur var det nu, hade vi en vitlökspress på landet..? Nä, vi köper en..." (för de KAN ju inte vänta med att köpa den till nästa helg då de säkerligen VET om de hade en eller inte..?)

Själv ska jag med dottern på utvecklingssamtal kl 8.10(okristlig tid) och har planerat att handla direkt efter det - sedan skyr jag stan och stannar här ute på landet tills invasionen är över för den här helgen :)

kramen

5 kommentarer:

  1. Oj är det så hemskt! Har du varit och handlat nu då?
    Tackför rösten du är bäst!

    SvaraRadera
  2. Det är som i Strömstad då på Skärtorsdagen när alla Norrmän kommer. Hur mycket folk som helst.
    Nu är vi inte där längre på påsk men det är ju alltid mycke tfolk i Strömstad på vår och sommar.
    Kramis Mamma Mia

    SvaraRadera
  3. Ja, det är helt galet...skillnaden mot andra "sommarstäder" är väl att här stannar de maj-september i sina stugor, och inte förstååår att tex lilla Älmsta inte är gjort för att helt plötsligt få 100 000 invånare mer på sommaren än vintern, och att det då BLIR KÖER !?!
    har tom hört: "-Jag tycker faktiskt att Norrtäljeborna kan se till att handla på veckorna, då de ju VET att VI kommer ut på fredagen..."
    Ehhh... någon sa också: "- Vi JOBBAR faktiskt på veckorna så vi måste handla på vägen ut..." Ja, de som bor i Norrtälje jobbar ju inte i veckorna - eller??? Och TYVÄRR är det ju de här som "syns och hörs", finns säkert trevliga stugägare också, men dem "ser" vi ju inte...

    SvaraRadera
  4. Ha ha, oj vad vi har det lugnt och skönt här uppe :)
    Glad påsk vännen
    kram monika

    SvaraRadera